El ple aprova bona part de les tres propostes de Participació Ciutadana

El Ple d’aquest mes de març accepta bona part de les tres propostes presentades en l’apartat de Participació Ciutadana. Una fa referència als drets lingüístics del català, una altra per la municipalització del Servei d’Atenció Domiciliària i la tercera per l’accessibilitat universal als parcs infantils.

Les entitats La Traca i Plataforma per la Llengua han obtingut la majoria del suport del Ple, per denunciar la vulneració dels drets lingüístics que va patir una professora a la comissaria de la policia nacional. D’altra banda el Ple ha rebutjat municipalitzar el Servei d’Atenció Domiciliària tenint en compte un informe contrari a la mesura.

Amb tot, el Ple ha acceptat millorar el conjunt de clàusules, controlar les condicions laborals i fer un seguiment més proper a les empreses concessionàries. Finalment l’Ajuntament inclourà en el seu Pla de Ciutat Jugable, un major control perquè els espais de jocs infantil repartits per la ciutat siguin del tot inclusius, també pels nens de capacitats diverses. Així ho ha aconseguit amb la seva proposta l’entiat Capaç, d’atenció a la diversitat.

Aquesta ha estat l’única proposta de Participació aprovada per unanimitat de tots els grups.