El ple aprova donar suport a l’escola pública i lluitar contra la segregació

Al ple també s’ha parlat d’educació. La FAVT ha exposat els seus precs en la primera de les tres intervencions de participació ciutadana i 5 grups municipals han vehiculat moció per tal de poder exposar els posicionaments polítics de cada formació.

Fomentar mesures per reduir la segregació escolar i millorar l’educació pública, de qualitat i equitativa, ha estat l’objectiu de fons.

L’alcalde ha quantificat la inversió de la ciutat en aquesta matèria en els últims 4 anys (27 milions d’euros per a l’etapa 0-3, 90 milions en total). La manca de planificació, la necessitat de reservar més places per alumnes amb necessitats educatives específiques, la matrícula viva que sempre va a parar a alguns centres i també l’elecció de les famílies, són alguns dels motius, pels quals, segons Vega, Terrassa és un dels municipis amb més segregació escolar de Catalunya.
Alfredo Vega, alcalde de Terrassa

La moció s’ha aprovat. CUP, ERC-MES, PDeCAT i TeC han donat suports als 12 acords.

PP s’ha abstingut en el 5è (promoure la cooperació i la no competitivitat entre centres, impulsant projectes educatius de barri que promoguin la equitat i la qualitat educativa) i ha votat en contra del 9è (que el govern de la ciutat defensi el model d’Escola Catalana). C’s, també ha votat en contra del punt 9 i els socialistes, s’hi han abstingut.