El Ple aprova dues propostes per ampliar el parc d’habitatges de lloguer social

L’Ajuntament obligarà a que el 30% de la construcció d’habitatges nous es destinin a lloguer social. Així ho estableix la proposta de resolució que ha presentat TeC i que han secundat PSC, ERC-MES i CUP; i parcialment, PDeCAT, Ciutadans i PP.

La proposta inclou un seguit de mesures per incrementar el parc de lloguer social, que a Terrassa és de només un 1,3%; reactivar les expropiacions dels habitatges buits, que havien quedat paralitzades pel Tribunal Constitucional; i instar a multar els grans tenidor per tenir habitatges buits més de dos anys. El text final inclou una esmena de la CUP. Les expropiacions que poden executar les administracions per habitatges buits només poden ser temporals, de fins a deu anys. Els cupaires volen que el consistori explori vies perquè puguin ser definitives, mitjançant modificacions del POUM.

Aquesta esmena ha estat contestada pel regidor de Ciutadans, David Aguinaga, que ha retret falta de pragmatisme i operativitat.

Precisament Ciutadans també ha portat una altra proposta per afavorir el lloguer social: que l’Ajuntament busqui la viabilitat financera per adquirir pisos buits i posar-los en lloguer social, que puguin haver-hi promocions d’aquest tipus en sòl municipal, a la vegada que s’insti als propietaris a cedir els seus habitatges a la borsa de l’Ajuntament. També s’ha aprovat, amb el suport de PSC, PDeCAT i PP.