El ple aprova el document amb les línies estratègiques del servei d’abastament d’aigua

El ple d’abril ha aprovat  el document que estableix les línies estratègiques del servei d’abastament d’aigua per iniciar, així, el seu procés de consolidació. Aquest informe identifica els elements més determinants que poden condicionar el seu futur, tant en el règim transitori  actual, com el full de ruta per als propers anys.

L’estudi defineix el sistema de relacions entre l’Ajuntament i el seu operador Taigua, així com el règim de participació ciutadana a través de l’Observatori de l’Aigua de Terrassa (OAT). Aquest recull les línies d’actuació a seguir per dissenyar un pla d’inversions que, entre altres aspectes, contribueixi a modernitzar el servei, millorar el gust de l’aigua i fer més eficient la xarxa de distribució. També defineix la política tarifària per donar resposta a les polítiques socials i ambientals, com també prendre decisions sobre la futura seu de Taigua i sobre els recursos humans i tecnològics que caldria implementar.

D’altra banda, en el transcurs de la sessió també s’ha aprovat nomenar a Juan Cano Ortiz com a nou representant de les persones usuàries del servei en el consell d’administració de Taigua, tal com marquen els estatuts de l’entitat, Terrassa Cicle de l’Aigua (EPEL).

L’Ajuntament de Terrassa va assumir la gestió del servei d’abastament a través de l’empresa municipal Taigua des del 10 de desembre de 2018.