El Ple aprova el Pla DASIG 2022-25 per la diversitat afectiva, sexual i de gènere

El ple de l’Ajuntament aprova per unanimitat el Pla DASIG 2022-2025, per la diversitat afectiva, sexual i de gènere de Terrassa. El Pla en el qual hi han participat més de 80 persones de diversos col·lectius dóna contnuïtat al Pacte DASIG del 2014, per acabar amb les discriminacions i protegir a tota la ciutadania dels atacs indiscriminats a la diferència.

El Pla s’estructura en quatre línies estratègiques. La Cogovernança per generar més participació i implicació de les entitats i acompanyar i promoure la diversitat afectiva, sexual i de gènere entre la infància i l’adolescència. També vol incidir en la intersecció amb la diversitat per orígen, nacional, ètnic, cultural o religiós, i establir els circuïts de coordinació i atenció estables amb la resta de serveis municipals per donar resposta a les necessitats LGTBI+.

D’altra banda el Ple ha aprovat per unanimitat la proposta per delimitar la nova àrea bàsica de salut al voltant del nou CAP de Can Roca que entrarà en funcionament el primer trimestre del 2022. Tots els grups han estat d’acord amb la redistribució del servei al voltant del nou equipament, tot i que també han reclamat més informació sobre la nova reorganització i millorar la inversió i l’atenció global en tot el servei de salut a la ciutat.