El ple aprova la creació del Districte 7 i obre el debat de l’organtizació territorial

La creació del setè districte de la ciutat, format per Can Parellada i Les Fonts, també s’ha aprovat en aquest ple.

Un punt inclòs en el pla de mandat, i que segons ha explicat el regidor d’Estructura Territorial i Districtes, Javier García, té dues motivacions principals: la idiosincràsia geogràfica, ja que són els dos barris més apartats de la trama urbana, i la reivindicació històrica. A més, considera que d’aquesta manera s’aproparà més l’administració municipal a la ciutadania.

Fins ara Les Fonts i Can Parellada han format part del Districte 3, al sud-oest de la ciutat, amb Can Palet, Can Palet 2, Segle XX, Can Jofresa, Xúquer i Guadalhorce. Era el districte més gran però poc poblat. El nou,  té una superfície de 3,6 quilòmetres quadrats i 8.615 habitants.

Entre la resta de formacions, disparitats d’opinions: PP, PDeCat i C’s, han votat a favor perquè comparteixen les raons esgrimides pel grup socialista. ERC-MES, TeC i CUP, s’han abstingut. L’oposició d’esquerres demana descentralització real, més competències pels consells de districte i esperen que el canvi s’hagi fet amb el consens suficient per no sacsejar en la seva totalitat l’organització territorial de la ciutat.

Un cop aprovat al ple i passats els 30 dies per presentar al·legacions, es constituirà  el Consell de Districte i s’elaborarà  el projecte d’ampliació del Casal Cívic de Can Parellada, que serà el futur Centre Cívic del Districte 7.