El ple aprova per unanimitat tres mocions de Ciutadans

El grup municipal de Ciutadans ha aconseguit que el ple aprovi per unanimitat tres de les quatre mocions que presentava en aquest ple de maig. De la quarta moció només se li ha rebutjat un punt.

Així i després d’algunes transaccions, l’Ajuntament intentarà millorar la concessió i finançament de les subvencions a les entitats de la ciutat. Aquesta proposta arribarà a la comissió que revisa l’Ordenança Municipal de Subvencions, dins el Pla Estratègic que s’està elaborant. El que no s’ha pogut comprometre el ple és que aquestes subvencions es resolguin i arribin a les entitats durant cada primer trimestre de l’any.

Les tres mocions restants de Ciutadans han estat aprovades per unanimitat. Així L’Ajuntament actualitzarà el Pla Local de Seguretat Viària en el marc del Pla Local de Seguretat, per elaborar una estratègia i una diagnosi per aplicar els pròxims anys. També ampliarà i potenciarà programes d’educació viària entre els diferents col·lectius per garantir una bona convivència entre els usuaris dels Vehicles de Mobilitat Personal, del tipus patinets elèctrics, i els vianants.

La segona proposta va en el sentit de condicionar una sèrie d’equipaments o espais municipals com a refugis climàtics públics que es puguin utilitzar en els casos de temperatures extremes. Aquest estiu es farà una prova pilot a les biblioteques de cada districte i s’elaborarà un mapa per establir les distàncies entre refugis.

Finalment, Terrassa anirà al Síndic de Greuges i al Defensor del Pueblo perquè la Seguretat Social torni a obrir totes les seves oficines i completi l’atenció presencial sense cita prèvia, amb un servei de qualitat com el d’abans de la pandèmia. L’Ajuntament s’ofereix a col·laborar i ofereix recursos materials i humans com a mesura de xoc per millorar l’actual falta d’atenció al ciutadà que s’ha detectat.