El Ple aprova un pressupost de 280,4 milions d’euros per al 2022

Terrassa ja té pressupost per al 2022. El Ple ha aprovat amb els vots de l’equip de Govern de Tot per Terrassa i Esquerra Republicana la seva proposta de 280.4 milions per l’any vinent, 20 milions més que aquest 2021 i amb una partida retinguda pel nou sistema de càlcul de la plusvàlua. Ciutadans és l’únic partit que ha votat en contra dels números del Govern, mentre que el PSC i Junts per Terrassa s’hi han abstingut.

Del conjunt de les esmenes presentades per l’oposició se n’ha acceptat una del Partit dels Socialistes perquè s’incorpori al projecte un informe amb els indicadors econòmics, socials i mediambientals. L’esmena de Ciutadans reclamava la rebaixar dels ingressos i les despeses en un 1,5 per cent, per tenir en compte la retenció de 12 milions pel canvi de càlcul de la plusvàlua.

Junts per Terrassa ha aconseguit posar a debat les seves 11 esmenes que feien referència a aspectes urbanístics, econòmics, de mobilitat o manteniment. Finalment no han estat aprovades. Govern i oposició s’han deixat la porta oberta a noves negociacions d’un pressupost per desenvolupar, pendents del superhàbit generat aquest exercici i de la possible arribada dels fons europeus Next Generation valorats en 26,5 milions.

El pressupost ordinari serà de més de 200 milions (215,73), gairebé 20 milions per a inversions (19,29) i 45 milions per a les societats municipals.