El Ple aprova una aportació de 9 milions d’euros per al servei d’autobusos de TMESA

L’últim Ple de l’any ha aprovat les condicions per renovar el contracte amb TMESA per al servei d’autobusos. Ho ha fet aquest divendres amb els vots favorables únicament de l’equip de Govern, que hi destinarà una dotació total de 9 milions d’euros. Són els 8.200.000 previstos en els pressupostos, més un aprovisionament de l’IVA d’anys anteriors que l’Ajuntament tenia reservat i que finalment no haurà d’abonar. La partida actual, doncs, és força més elevada que en altres ocasions.

L’Ajuntament preveu dur a terme algunes modificacions en les línies de transport públic; ampliant el servei entre setmana i reduint el nombre de busos els caps de setmana. Precisament l’oposició ha criticat aquest fet, que interpreta com una reducció del servei. D’aquesta manera, l’aportació municipal permetrà que els tiquets de bus mantinguin els mateixos preus que el 2022, conservant les tarifes de la majoria de títols integrats.

D’altra banda, el Ple ha decidit congelar també les tarifes dels aparcaments soterrats gestionats per Egarvia, així com donar llum verda al nou Pla de Joventut per als propers quatre anys, el qual ajudarà a joves d’entre 16 i 35 anys en aspectes com l’emancipació, l’empoderament i la cohesió social.