El ple debatrà el contracte de TMESA i reduir la capacitat hotelera de la Masia Ègara

El ple d’abril debatrà el contracte-programa que regula les condicions econòmiques del servei d’autobusos per aquest any. El document s’ha d’aprovar anualment perquè la concessió està en pròrroga a l’espera de licitar-ne un de nou. Es contempla un increment de la subvenció d’explotació de 417.000 euros provinents del superàvit, motiu pel qual el contracte no s’ha pogut aprovar abans.

14 nous autobusos

Es licitarà la compra de 14 nous autobusos per aquest any i el que ve, dos dels quals serviran per una nova línia L15 que al 2022 connectarà Can Parellada, l’estació de Les Fonts i l’Hospital i per l’ampliació de l’L5 que per un extrem enllaçarà Can Trias amb l’estació de Sant Miquel de Gonteres i per l’altre connectarà Sant Llorenç, Can Tusell i el Pla del Bonaire.

També es preveu consolidar l’L12 Flex, mantenir el reforç a les zones escolars, adequar l’Oficina de Mobilitat per a què pugui tramitar la T-Blanca, reforçar el personal tècnic de TMESA i canviar el Sistema d’Ajuda d’Explotació i Informació fent-lo més accessible.

L’esperada reformulació de línies d’autobús s’haurà de fer més tard del previst, quan es resolgui la concessió del servei. La demanda de bus urbà està ara a un 68 per cent del què estava abans de la pandèmia.

Menys habitacions de les previstes inicialment a la Masia Ègara

També anirà a ple l’aprovació del nou Pla Especial de Ca n’Amat de la Muntanya, en vistes a un ús hoteler de la Masia Ègara. El text s’adapta al POUM i al Catàleg de Masies de l’Anella Verda, modificats l’any passat. Redueix gairebé a la meitat les possibilitats d’ampliació (de les 64 habitacions que permetia el pla anterior es passa a 38) i recupera i condiciona els jardins centenaris.

Desestimat el reequilibri contractual que reclamava SATSA

La Comissió de Territori ha desestimat la petició de la Societat d’Aparcaments de Terrassa, que gestiona els del Passeig, Plaça Vella i Raval. Demanaven un reequilibri contractactual per la baixada d’activitat arran de l’estat d’alarma. La sol·licitud no s’atén perquè el decret mai va obligar a tancar els aparcaments.