El ple aprovarà una nova pròrroga del servei de transport públic a TMESA

El ple d’aquest mes d’octubre aprovarà la pròrroga del contracte per a la gestió i l’explotació del servei municipal de transport públic a TMESA. Una pròrroga que s’allargarà fins el 30 de setembre del 2019, quan l’Ajuntament té previst haver resolt el concurs de licitació que ja acumula dos recursos i la suspensió d’un primer procés per a la concessió. Tot i no tenir garantit el suport de la resta de partits polítics, el Govern considera que l’aplicació de la pròrroga és d’obligat compliment.

D’altra banda en el ple hi haurà dues intervencions de participació ciutadana. L’una de la Federació d’Associacions de Veïns en relació a les mesures que han de garantir el dret a l’habitatge i als suministraments bàsics, i l’altre de l’Observatori Ciutadà Municipal en relació a la Declaració sobre Democràcia, empoderament ciutadà i creació de comunitat. El ple també aprovarà una moció amb el suport d’Esquerra, per dotar dels recursos necessaris a l’alumnat amb necessitats educatives especials.

I un protocol de dol pels cassos de feminicidi i altres assassinats per violència masclista. Un protocol que passarà per exposició pública, recollirà alegacions i buscarà l’adhesió del teixit social. Entre els 20 punts i les 7 propostes de resolució d’aquest mes d’octubre també hi haurà la centralització dels serveis de neteja dels centres municipals, d’ensenyament, culturals, esportius i mercats municipals, per un import de 16 milions d’euros per als pròxims quatre anys. Una nova fórmula que permet accedir al concurs a empreses mitjanes del sector i alhora garanteix les condicions laborals dels treballadors.