El ple atorga a Pablo Gómez i Llorenç Puig, dues noves Medalles de la Ciutat

El Ple municipal celebrat aquest dimecres acorda per unanimitat atorgar la Medalla de la Ciutat a l’activista veïnal Pablo Gómez i al profesor i escriptor Llorenç Puig. En el cas de Pablo Gómez el ple ha considerat la seva trajectòria altruista i en reconeixement al seu esperit solidari i de cooperació amb el teixit associacitu del barri de les Arenes durant 50 anys. Pel què fa a Llorenç Puig se li reconeixen els mèrits en favor de la cultura catalana en l’àmbit social i pedagògic així com la seva tasca literària i de divulgació científica. Els dos reconeixements surten de la petició ciutadana de l’Associació de veïns de les Arenes, la Grípia i Can Montllor i de l’Associació Amics d’en Ferran.

Pablo Gómez va néixer a Santa Cruz de Mudela, a Ciudad Real, l’any 1935 i amb 13 anys va arribar a Terrassa. Porta més de 70 anys treballant per a les persones, especialment pels seus conciutadans del barri de les Arenes. Amb vint anys va fundar el club de futbol del barri i va ser el promotor de la seva festa major. També va posar en marxa l’escola d’adults, la primera a funcionar a la ciutat, impulsor del Casal de Veïns i promotor d’una Mútua de Previsió amb més de 800 famílies. Vinculat a moltes entitats del barri va formar part de la lluita veïnal per a les millores en habitatge, urbanístiques i socials. L’any 1995 va ser nomenat Terrassenc de l’Any per El Social.

Llorenç Puig va néixer a Terrassa el 1940 i és llicenciat en Ciències Químiques i Bioquímiques. Professionalment ha estat professor universitari i de Secundària. Cofundador de l’escola Tecnos, ha estat professor de l’Escola Superior d’Enginyeria de Terrassa. En els darrers anys ha impulsat la Universitat de la Gent Gran i al llarg de la seva trajectòria ha publicat diversos assajos, narrativa, periodisme, literatura infantil o poesía, alguns dels quals reconeguts amb nombrosos premis i distincions. També ha tingut cura de l’obra poética completa del seu germà Eudald Puig. Pròximament i si la situació sanitària ho permet, l’Ajuntament organitzarà un acte solemne a la sala de plens per entregar les Medalles de la Ciutat als dos guardonats.