El ple d’abril votarà unes condicions menys restrictives per als centres de culte

L’ordre del dia del ple del mes d’abril consta de 29 punts, 9 dels quals són propostes de resolució presentades pels diferents grups municipals. Pel que fa a la resta, destaca la modificació del POUM per adaptar la implantació dels centres de culte a les condicions que estableix la llei catalana. La nova normativa és menys restrictiva que l’anterior i, per garantir la llibertat i diversitat religiosa, suprimeix les distàncies mínimes entre centres. També afavoreix la creació de centres petits incorporats a la trama urbana. Així, pel que fa a l’aforament, estableix que les edificacions aïllades amb jardí, tinguin un aforament màxim de 50 persones; 200 persones per als centres que estiguin en zones industrials amb front a zones residencials; 200 persones, també, per a aquells que estiguin en sectors urbanístics pendents de transformació; i 50 d’aforament màxim en plantes baixes d’edificis d’ús residencial. En tots els casos la implantació anirà acompanyada d’una Pla Especial i un estudi de mobilitat.

L’altra modificació que haurà d’aprovar el ple és la dels estatuts del Consorci Sanitari de Terrassa. D’aquesta manera, ja sense la participació de l’entitat privada Fundació Sant Llàtzer, el consorci estarà participat només per ens públics, l’Ajuntament de Terrassa i la Generalitat de Catalunya, i així podrà esdevenir mitjà propi del CatSalut.

Pel que fa al procés de l’aigua, el ple municipal també haurà d’aprovar la gestió temporal de les instal•lacions de la xarxa Ter-Llobregat fins que es reverteixin, definitivament, a la Generalitat.

Per últim, l’ordre del dia contempla la cessió gratuïta, en favor de l’Ajuntament de Rellinars, de l’Església Vella de Rellinars, i la incorporació de Lluís Muncunill a la galeria de terrassencs il•lustres.