Foto Ple Novembre 21

El ple de gener de divendres recuperarà novament el format presencial

La sessió plenària de gener, que tindrà lloc aquest divendres al matí, recuperarà el format presencial davant l’aixecament de les restriccions socials en base a la situació actual de la pandèmia. L’Ajuntament recupera així el seu format tradicional, amb regidors i regidores ocupant el seu lloc habitual, distribuïts per grups municipals. Caldrà, això sí, dur la mascareta tota l’estona.

El ple torna a la presencialitat després que el desembre fos novament telemàtic davant l’increment de contagis per Covid-19 i la preocupant situació sanitària per la pandèmia. Les sessions d’octubre i novembre anteriors es va acordar fer-les presencials. Ara, i coincidint amb una petició dels grups municipals PSC i C’s, es recupera el format presencial que només s’haurà vist afectat el desembre. Els dos grups municipals a l’oposició consideren que no hi ha cap motiu per celebrar el Ple de manera telemàtica, tal com va imposar el Govern Municipal a la darrera Junta de Portaveus: “Creiem que en un moment on no hi ha restriccions d’aforaments per a la ciutadania en cap àmbit, els partits polítics tenim l’obligació d’estar presencialment al Saló de Plens” – afirmen.

Recordem que el ple es va celebrar durant vint mesos de forma telemàtica, sent l’última presencial el febrer del 2020, quan l’esclat de la pandèmia. En aquest temps la majoria de sessions van fer-se telemàticament. Abans de l’estiu, però, els plens van recuperar parcialment la presencialitat, amb la corporació repartida per tota la sala ocupant l’espai del públic.