El ple de juny tractarà la contaminació acústica i l’enllumenat sostenible

En el ple de l’Ajuntament del mes de juny hi arriben 28 punts, entre els quals hi ha 8 propostes de resolució dels diferents grups i 4 intervencions de Participació Ciutadana. El ple aprovarà una nova ordenança per reduir la contaminació acústica a la ciutat. Una norma que agafa de base la dictada el 2010 per la Generalitat i que incorpora la tecnologia per a un millor control del soroll.

D’altra banda el ple adjudicarà a IMESAPI el contracte per renovar l’enllumenat i reduir el consum energètic de la despesa pública. El pla preveu la renovació de 30.000 punts de llum i la instal•lació de plaques fotovoltàiques en 14 equipaments de la ciutat. Tot plegat suposarà un estalvi d’1 milió, 300 mil euros. D’altra banda el Ple, a través d’una proposta de resolució presentada per tots els grups, a excepció de Ciutadans, aprovarà la creació d’una taula de treball sobre el futur de Ca n’Anglada.

Minuts abans l’Associació de Veïns haurà reclamat en l’apartat de participació ciutadana un impuls a la diagnòsi municipal d’ara fa un any. La taula de treball impulsarà diverses mesures de millores pel barri, que havien quedat aturades per les diferents crisis polítiques dels últims mesos. Finalment el ple liquidarà 6,2 milions d’euros a l’empresa de Transports Municipals TMESA. Aquesta liquidació correspon al 2017 i representa el 50 per cent de l’aportació total, al marge de les recents inversions en autobusos nous.