El Ple del Consell Comarcal reclama mesures contra l’exclusió financera

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha reclamat en el ple d’aquest dijous 17 de març, de forma unànime, la presa de mesures contra l’exclusió financera. La moció de PSC, Junts per Catalunya i En Comú Guanyem ha aconseguit el suport de la resta de formacions en un text que exigeix a les administracions i institucions amb competències en l’àmbit financer que reverteixen la situació de discriminació amb accions legislatives i de gestió. Els grups proposants assenyalen que les entitats financeres han deixat de banda la responsabilitat social corporativa envers els seus clients i el territori, per prioritzar els resultats financers. I retreuen que aquesta dinàmica discriminatòria s’exerceixi malgrat rebre ajuts del sector públic i acumular beneficis.

La moció aprovada insta al Govern de l’Estat espanyol a reforçar l’atenció presencial, a ampliar els serveis de caixa i adaptar els serveis bancaris a les necessitats de la gent gran, en compliment del Real Decret Llei 1/2021 de protecció dels consumidors i usuaris per fer front a situacions de vulnerabilitat social i econòmica, i al Protocol estratègic per a reforçar el compromís social i sostenible de la Banca signat el passat 21 de febrer.

El text dona suport a la Proposició de Llei de la Generalitat per a garantir el servei de caixer automàtic en els municipis en risc d’exclusió financera, una prestació que aniria a càrrec de les entitats financeres (en cap cas, rebria finançament públic). La moció reclama als partits amb representació al Congrés dels Diputats que donin llum verda a aquesta proposició.