El Ple del juliol aprova el reglament de l’Observatori de l’Aigua

L’aprovació del reglament de l’Observatori de l’Aigua, un nou òrgan participatiu i autònom on la ciutadania podrà prendre decisions que afecten al servei i fer un control públic de la nova entitat, ha generat dubtes per part de Ciutadans i el PP.

El Partit Popular ha criticat que l’Observatori tindrà un cost de 60.000 euros l’any. Des d’ERC-MÉS, el regidor Carles Caballero li ha recordat que Mina d’Aigües obtenia cada any un milió d’euros de beneficis que es repartien els accionistes, i ara aquest milió repercutirà en la ciutadania i servirà per millorar el servei d’abastament d’aigua. El portaveu de Ciutadans, Javier González, preguntat si les funcions d’aquest nou òrgan no les podia fer el Consell de Medi Ambient, però l’equip de govern, a través del tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Marc Armengol, li ha assegurat que aquest consell està saturat i no pot assumir més funcions. La resposta de l’equip de govern ha satisfet a Ciutadans. Per a Terrassa en Comú és normal que el procés generi incerteses, perquè tot és nou i cap altre municipi, a nivell estatal, ho ha fet. Només hi ha el referent de París.

 La presidència de l’’Observatori, a diferència dels Consells on recau en l’alcalde, serà escollida pels membres del plenari. L’OAT entrarà en funcionament quan ho faci l’EPEL Terrassa Cicle de l’Aigua, el proper 10 de desembre.