El Ple dona llum verda al Pla Local per a un Envelliment Integral (PLEI’T)

El Ple municipal ha aprovat aquest divendres per unanimitat el Pla Local per a un Envelliment Integral de Terrassa (PLEI’T), el document que marca les línies mestres de les polítiques municipals en relació a l’envelliment i les persones grans fins al 2030. El punt de partida del PLEI’T és una primera diagnosi feta el 2018, amb indicadors posteriorment actualitzats, a partir de la qual es desenvolupa una anàlisi actual i projectiva de la població en els propers 10 anys. També s’han recollit les aportacions de la ciutadania a través d’enquestes, d’entitats a través de tallers participatius i de persones significatives de la ciutat a través d’una sèrie d’entrevistes.

El document està estructurat en quatre línies estratègiques, que giren al voltant de la contribució social i cultural de les persones grans, el seu valor i reconeixement, la cura a les vulnerabilitats de les persones grans, els entorns propicis i favorables o la comunicació, coneixement i sensibilització.

Les directrius marcades pel Pla s’hauran d’anar concretant progressivament en mesures a desenvolupar en cada mandat, a través de diferents plans d’acció. El primer, que s’aplicarà fins a l’any vinent, recull les més de 130 mesures que els diferents serveis municipals estan duent a terme actualment amb incidència directa o indirecta en la població de més de 60 anys. El PLEI’T és el primer d’una sèrie de plans estratègics que l’àrea de Cicles de la Vida està treballant simultàniament, i que en els propers mesos acabaran de prendre forma, amb el denominador comú que emmarquen les polítiques publiques del futur en referència a les diferents etapes vitals.