El ple eleva al Govern estatal 18 punts perquè s’incloguin en la futura llei d’habitatge

De les propostes de resolució aprovades al ple d’abril, en destaquem 3. La primera, presentada per TxT i ERC-MES que eleva al Govern estatal 18 punts que ja estan recollits en el Pla Local d’Habitatge perquè es puguin incloure en la futura llei sobre aquest tema. Com per exemple, la contenció dels preus del lloguer, augmentar el parc de pisos públics, o assegurar una mediació abans d’un llançament.  D’aquesta manera, segons la tinenta d’alcalde Lluïsa Melgares, la tasca de l’Ajuntament a l’hora de garantir l’accés i la permanència en un habitatge digne per part de la ciutadania es facilitaria. Melgares també ha recordat que el Parlament de Catalunya  ha legislat sobre aquestes qüestions però el Tribunal Constitucional ha resol que el govern català no té competències sobre aquesta qüestió. Per això, la nova llei estatal, si recull aquestes consideracions, podria significar el suport necessari per a l’administració local. La moció s’ha aprovat amb els vots favorables de totes les formacions a excepció de Cs i PSC que s’han abstingut.

La segona, presentada per JxT  i amb el suport de les dues formacions del govern municipal, que repara i dignifica la memòria de les dones acusades de bruixeria. Tots els grups municipals han votat a favor de recuperar la memòria històrica amb perspectiva de gènere, d’il·luminar la façana de l’Ajuntament de color lila el 27 d’octubre i de col·locar un placa commemorativa en el lloc on van ser executades.

I la tercera, presentada per Cs, la creació d’una campanya local de prevenció del suïcidi que estudiarà la implementació d’un servei telefònic d’atenció les 24 hores.