El ple formalitza l’adhesió de Terrassa a la nova Associació de Municipis per l’Energia Pública

Terrassa i una cinquantena d’ajuntaments més impulsen des de fa uns mesos l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública. L’AMEP promou la titularitat, la propietat i la gestió públiques de les xarxes de distribució d’energia per garantir una transició cap una energia més neta i sostenible. El ple d’aquest divendres ha donat per unanimitat llum verda a la constitució d’aquest organisme i a l’aprovació dels seus estatuts.

La nova entitat ja suma 125 municipis de Catalunya que representen la meitat de la seva població. Tots estan en procés d’aprovar, en els respectius plens, la incorporació a l’AMEP i els estatuts.

Els seus promotors consideren que l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública facilitarà la tramitació i l’aprovació d’una nova normativa que reguli la transició energètica, especialment en la distribució de l’elèctrica i l’autoconsum de la renovable.

Amb la municipalització de l’aigua ara fa dos anys Terrassa s’ha convertit en un referent nacional en la gestió pública de serveis. El ple va aprovar, fa just un any, una declaració de l’emergència climàtica i ambiental que després, amb el sobrenom de Declaració de Terrassa, han anat adoptant una cinquantena de municipis.