El Ple manté el preu del tiquet de bus i apuja un 4% les tarifes dels aparcaments públics

Davant l’avanç crític de la pandèmia, el Ple ordinari del desembre ha recuperat el format telemàtic. Així, els representants del Consistori s’han connectat a distància per parlar d’autobusos, tarifes, aparcaments o regulació d’impostos. Entre els dictàmens aprovats hi ha la congelació dels preus dels tiquets d’autobús per al 2022; l’addenda del contracte amb TMESA; l’aprovació definitiva de les ordenances fiscals, o la nova tarificació dels pàrquings públics. En el cas d’aquest últim punt, s’ha acordat apujar els preus en funció de l’IPC. D’aquesta manera, els pàrquings soterrats s’encariran l’any vinent al voltant d’un 4% , fet que ha generat queixes per part de l’oposició.

D’altra banda, en el torn de participació ciutadana, la Nova Associació de Veïns de Can Parellada ha presentat una moció amb una sèrie de reclamacions per al Districte 7. Algunes d’aquestes demandes són la construcció del Casal Cívic i de la Biblioteca del Districte, així com la millora de la línia del servei de busos o la unificació de Les Fonts al terme municipal de Terrassa.

L’entitat veïnal ha demanat l’acceptació de totes les propostes en bloc, fet que ha provocat el vot en contra de l’equip de Govern, que reclamava votar les demandes per separat. Per la seva part, tots els partits de l’oposició han votat a favor d’una proposta ciutadana que havia quedat ajornada des de la sessió plenària anterior i que, de moment, no prosperarà.