El ple no es pronuncia sobre destinar els antics jutjats a la Formació Professional

Gràcies a la flexibilització dels acords, el PSC aconsegueix el suport del ple en la seva proposta d’adequar l’oferta de la Formació Professional i evitar que els alumnes es quedin sense plaça. En una segona part de la moció, els socialistes proposaven recuperar l’edifici dels antics jutjats per fer-hi un centre integral de la Formació Professional o un espai formatiu de noves oportunitats.

Tots els grups han coincidit en la necessitat de que Terrassa participi en la taula de planificació del Departament d’Ensenyament per evitar, com aquest any, desajustos en les matriculacions. Pel què fa a l’edifici de la Rambla tot i que tots els grups han mostrat la necessitat de recuperar-lo després de 10 anys en desús, també han expressat alguns dubtes sobre la viabilitat del projecte que proposa el PSC.

D’altra banda el ple ha debatut sobre la llengua a través d’una proposta de Junts per Terrassa sobre la defensa del català i una altra de Ciutadans per a la promoció d’una quota de castellà als centres d’ensenyament. Mentre la moció de JxT ha estat aprovada, la de Ciutadans ha estat rebutjada. Totes dues propostes han servit per tornar a reflexionar sobre l’immersió lingüística i de l’ús polític de la llengua que fan alguns partits. El debat ha ratificat les diferents postures que cada formació manté respecte els idiomes que es parlen a Catalunya.