Només una plaça per cada 10 motos: fins al 2024 no es prohibirà l’aparcament damunt les voreres

A Terrassa hi ha prop de 22.000 motocicletes censades, que disposen de 2.200 places d’aparcament al carrer. Això suposa que només una de cada 10 motos té un espai habilitat per estacionar a la via pública. Tal com era de preveure, aquest ha estat un dels temes que més debat ha generat en el Ple de febrer. L’equip de Govern ha aprovat finalment la moratòria en l’Ordenança de Mobilitat per ajornar fins d’aquí a dos anys l’eliminació definitiva de les motocicletes aparcades damunt de les voreres.

Així, malgrat les queixes d’entitats com Biter o Prou Barreres, aquests vehicles de dues rodes podran seguir estacionant en voreres de més de 3 metres i la prohibició no es farà efectiva fins al gener del 2024. Una decisió que ha aixecat tot tipus de crítiques per part de l’oposició. La regidora, per la seva part, també ha anunciat que durant els pròxims mesos es realitzaran tasques de detecció de punts conflictius on prohibir completament l’aparcament damunt la vorera.

D’altra banda, el Ple també ha aprovat la versió definitiva del Pla Estratègic del Vehicle Elèctric. El document, que incorpora els suggeriments efectuats per l’empresa Circontrol, descriu l’estratègia per implantar la mobilitat elèctrica en els propers tres anys.