Junta Portaveus 211122

El ple només pot debatre la meitat de les propostes ciutadanes rebudes aquest mes

La secretaria general de l’Ajuntament ha rebut sis propostes ciutadanes per debatre al ple de novembre quan el Reglament Orgànic Municipal en fixa un màxim de dues. Davant d’aquesta excepcionalitat la Junta de Portaveus ha decidit debatre’n una més, fins a tres, i deixar les altres tres pel desembre. Això pot provocar que la cua de propostes es vagi engreixant els propers mesos i per això els portaveus s’han emplaçat a una reunió per consensuar com tractar situacions com aquesta. El Reglament fixa en tres mesos el termini per debatre les propostes ciutadanes. Les que es debatran aquest mes les presenten el Casal de la Dona, la FAVT i una ciutadana a títol particular.

D’intervencions ciutadanes, que no demanen debat al ple, n’hi haurà dues, dins del límit del ROM, que seran defensades per l’associació Egara Powerlift i una ciutadana a nivell particular.

En la sessió de novembre s’havia d’aprovar un pla per pacificar els carrers Arquimedes i Galileu. Finalment, però, no es tractarà en aquest ple a l’espera de consensuar un text entre els cinc grups municipals.

Els partits debatran 6 propostes de resolució

Al ple de novembre es debatran set propostes de resolució. Ciutadans presenta tres propostes: ampliar la plantilla de la Policia Municipal i millorar els recursos de càmeres unipersonals dels agents, donar suport a les escoles de llar privades i incrementar els recursos per manteniment urbà.

El PSC planteja una pista de gel ecològica i Junts crear un inventari de l’estat del paviment als carrers de la ciutat. Tots els grups aprovaran l’informe per atorgar la medalla de la ciutat a l’arquitecte Jan Baca, seguint el procés iniciat al setembre.

Pel què fa als acords de Junta de Portaveus Ciutadans planteja un cop més la instal·lació d’una pantalla per veure els partits de la selecció espanyola al Mundial de futbol, fomentar el voluntariat entre el col·lectiu de gent gran i mostrar l’oposició a la derogació del delicte de sedició.

Per la seva part el PSC planeja despolititzar el 25N i s’obre a transaccionar el text per aconseguir el suport de la resta de grups. Els socialistes també proposen l’adhesió a l’Aliança Pobresa Infantil Zero. Junts demanarà que es doti els ajuntaments d’eines per combatre les ocupacions il·legals i Esquerra posar recursos per donar resposta a la salut mental. Tots els grups s’han compromès a visualitzar la situació de les dones que pateixen endometriosi.