El Ple tomba les tres propostes de Ciutadans

L’Ajuntament ha tombat tres propostes de resolució que Ciutadans presentava en aquest Ple de setembre. En primer lloc el Festival de Noves Tendències Escèniques, el TNT, no desprogramarà el taller de transvestisme previst per aquest dissabte i diumenge, tal i com demanaven els liberals. Amb l’abstenció del PSC, tots els grups han rebutjat prohibir o censurar un acte cultural, tot i l’acompanyament pedagògic del taller que els taronges han qüestionat.

La segona moció tombada a Ciutadans, també amb l’abstenció del PSC, ha estat la què feia referència al 25 per cent del castellà a les escoles arran d’una sentència. Els de Ciutadans han insistit, i ja van quatre mocions en aquest sentit presentades al ple, amb la marginació que pateix el castellà a les escoles i en la necessitat de donar suport al compliment de la sentència i posicionar-se en contra de la Llei del Govern que el protegeix.

I la tercera proposta, aquesta rebutjada per unanimitat, feia referència a limitar els empadronaments que no tinguin el títol habilitant, és a dir, poder regular millor aquells empadronaments que no disposin d’un contracte confirmat, de compra o de lloguer d’un habitatge. Alguns grups han titllat la proposta d’il·legal perquè l’empadronament és un dret dels ciutadans, i han defensat que el padró ajuda a l’administració a dirigir les seves polítiques. En cap cas, han dit, limitar o regular el cens de les persones ajuda a resoldre alguns problemes socials com suposadament buscava la moció.