El Portal de Sant Roc es mantindrà restringit al trànsit fins que se’n garanteixi l’estabilitat

Primer dilluns amb el trànsit restringit al Portal de Sant Roc. Les barreres que en limiten el pas de vehicles es van instal•lar divendres a les confluències amb la Rambla i els carrers Vinyals i Cisterna, i responen a la mesura preventiva que ha disposat l’Ajuntament arran d’un estudi extern que conclou que la coberta de l’aparcament subterrani podria no ser prou estable. Si bé l’informe no creu necessari tancar l’aparcament, el consistori ha requerit a l’empresa concessionària, ASTASA, que prengui mesures per garantir la seguretat de l’estructura i adaptar-la a l’actual normativa.

L’estudi el va encarregar l’Ajuntament davant la finalització de la concessió de l’aparcament el 2022 per tal de valorar l’estat de l’edifici abans que aquest retorni a les seves mans. Ara, un informe tècnic definirà les actuacions a fer-hi a curt, mitjà i llarg termini; motiu pel qual el tall al Portal de Sant Roc no té data final.

Mentrestant, es mantenen oberts els accessos al pàrquing i es permet l’entrada i sortida de vehicles del veïnat, evitant així la circulació de vehicles més pesants. El trànsit que hi arribi pel carrer Major haurà de girar a l’esquerra cap als carrers del Vall o Cisterna.

Excepcionalment, la Cavalcada de Reis canviarà el recorregut
Més enllà del trànsit habitual, les restriccions al Portal de Sant Roc comportaran afectacions directes en el recorregut de la Cavalcada de Reis. Així, quan arribi al carrer Major des del carrer del Forn, haurà de seguir recte per carrer de la Unió i, després, tombar a l’esquerra per Iscle Soler fins a reprendre l’itinerari tradicional per la Rambla.