El POUM, l’anella verda i la Rambleta generen un debat sobre el model urbanístic

El ple ha tirat endavant tres punts importants pel que fa a la reordenació urbanística de la ciutat: la modificació del POUM per la recollida pneumàtica de residus, el pla urbanístic de la Masia Egara i la millora de la Rambleta del Pare Alegre. Els tres han tingut la reprovació dels grups municipals d’esquerres a l’oposició: TeC, ERC-MES i CUP. I s’han aprovat amb la complicitat de l’altra banda del saló de plens: PDeCAT, Ciutadans, PP i, des del govern, el PSC.

En tots tres debats hi ha hagut una discussió sobre quin ha de ser el model de ciutat. La reforma del POUM l’ha proposat el govern per treure les càrregues financeres que implica la recollida pneumàtica de residus, un sistema previst el 2003 però que s’ha demostrat que no és eficient. Això permetria atraure noves construccions. Per a uns, una oportunitat per al desenvolupament urbanístic; per als altres, un retorn als hàbits de la bombolla immobiliària.

El ple també ha aprovat un Pla Especial Urbanístic per a Ca N’Amat de la Muntanya, conegut com a Masia Egara, que la permeti reconvertir en un hotel. El fet que estgui a l’anella verda ha aixecat crítiques des de l’oposició.

Per últim també ha tirat endavant el pla de millora de la Rambleta del Pare Alegre, que preveu la construcció de més de 200 habitatges, 60 dels quals de protecció, una zona comercial i una rotonda a l’alçada de l’Hotel Don Cándido.

En aquest punt el PP s’ha abstingut al considerar que no fa falta un carril bici per enllaçar la C-58 amb el Doré. En canvi, TeC veu una rotonda més un impediment a la mobilitat en bicicleta.