El PP demana la gratuïtat dels informes sobre actuacions policials

El Partit Popular proposarà al ple de dijous que les persones implicades en accidents de trànsit o altres sinistres hagin d’abonar cap taxa per accedir a la documentació relacionada amb l’actuació policial.

Les ordenances municipals estableixen una taxa de 78 euros per l’elaboració d’informes sobre accidents de trànsit que incloguin croquis del sinistre o de 57 euros si no es vol croquis o en altes casos d’actuacions policials que no siguin accidents de trànsit.

Abans aquesta informació s’obtenia gratuïtament als jutjats d’instrucció. Amb la modificació del codi penal l’any 2015, els informes s’han de demanar directament a la Policia Municipal amb la taxa que estableixi l’Ajuntament corresponent. En dotze anys aquestes taxes s’han doblat.

Els populars volen que les persones implicades en actuacions populars tinguin garantit l’accés lliure i gratuït a aquesta documentació que elabora la Policia Municipal. Aquesta informació és essencial quan el sinistre no s’ha resolt de forma amistosa.

En cas d’aprovar-se la proposta de resolució, la gratuïtat s’haurà de recollir a les ordenances fiscals pel 2018, que s’aplicaran des de l’1 de gener.