El PP durà al ple la sortida de Terrassa de l’Associació de Municipis per la Independència

El grup municipal del Partit Popular proposarà al proper ple que Terrassa surti de l’Associació de Municipis per la Independència de forma immediata.

Diuen que Terrassa no és una ciutat independentista i que, per tant, no té cap sentit que estigui a l’AMI. Ho qualifiquen d’anomalia, un preu que el PSC va haver de pagar perquè l’aleshores Convergència i Unió entrés a formar part del govern municipal. Ara, sense el PDECAT a l’executiu, creuen que el PSC els hauria de donar suport per coherència.

Després de l’entrada de Terrassa a l’Associació de Municipis per la Independència, l’aleshores portaveu dels populars Gabriel Turmo va interposar un contenciós administratiu juntament amb l’entitat Societat Civil Catalana contra la decisió del ple. Ell mateix diu que el contenciós ja està en fase de conclusions i que preveu que aviat hi haurà una sentencia que anul·larà l’acord. Per això demana a l’alcalde, Alfredo Vega, que s’avanci a la sentència.

Els populars confien que la seva proposta tirarà endavant. A banda del previsible suport de Ciutadans també els caldria el del PSC i l’abstenció de Terrassa en comú.