Foto Manusantipeajespp

El PPC demana la supressió dels peatges de les autopistes de la Generalitat

El secretari general del Partit Popular de Catalunya, Santi Rodríguez, ha anunciat que presentaran una proposta de resolució al Parlament per denunciar la situació dels peatges de les autopistes de Catalunya i demanant-ne la supressió.

La formació proposa al Govern que elabori un pla de rescat de les autopistes de peatges per aconseguir, per una banda, reduir el preu, i per l’altra, escurçar les concessions.

Segons el polític: “els catalans som els que paguem més peatges perquè els únics peatges que paguem són els de les autopistes de la Generalitat”. A més, Rodríguez denuncia l’increment del 5,4% de les noves tarifes, que han entrat en vigor l’1 de gener.

A més, recorda que, fa 10 anys, Esquerra Republicana (llavors a l’oposició) va posar en marxa la campanya “Catalunya lliure de peatges” manifestant-se als peatges i incitant a la ciutadania a no pagar.

També recorda que a Catalunya s’han aixecat les barreres dels peatges de les autopistes concessió de l’Estat i, per tant, només queden els de la Generalitat: la C-16 als Túnels de Vallvidrera, la C-16 (autopista de Montserrat), de Sant Cugat a Manresa, la C-16 al seu pas pels Túnels del Cadí i la C-32 (autopista Pau Casals), de Castelldefels al Vendrell.