El Premi Resident Investigador reconeix dos projectes sobre càncer i patologies respiratòries

Dos treballs han estat guardonats amb el II Premi Resident Investigador. El lliurament es va celebrar divendres  en el marc de l’acte d’acollida i comiat dels residents de Mútua Terrassa.

Un dels premiats ha estat “Prevalença i característiques clíniques del “Missed Gastric Cancer”, de la Dra. Bea Arau López de Sagredo. L’objectiu de l’estudi era avaluar la taxa de “missed gastric cancer” (MGC) a l’HUMT i les característiques clíniques d’aquests pacients i de les gastroscopies prèvies. La taxa de MGC al nostre medi va ser del 6.5%. Segons els resultats, la realització d’una exploració meticulosa de la cavitat gàstrica (especialment fundus i zona subcardial), practicar exploracions sense sedació i la utilització d’endoscopis d’alta qualitat podrien ajudar a reduir aquest percentatge.

L’altre premi ha estat per a “Efectividad de una intervención comunitaria en el manejo de inhaladores en pacientes con patología respiratoria crónica incluidos en el programa de atención domiciliaria”, de Míriam del Carmen Garcia i Marta Rodríguez (Infermeres d’Infermeria Familiar i Comunitària). Aquest treball evidencia que l’educació en el maneig dels inhaladors als pacients atesos al domicili amb patologia respiratòria crònica millora els resultats en salut d’aquests malalts.

En el cas del treball sobre la patologia crònica respiratòria, es dona la circumstància que les guanyadores també van ser reconegudes la setmana passada en el marc de la 23a edició del Premi d’Infermeria, al guanyar el 2n premi.

[A la foto: les tres guanyadores acompanyades per membres de la direcció mèdica i d’infermeria de l’entitat: Dra. Bea Arau és la 4a per l’esquerra i les Sres. Marta Rodríguez i Míriam del Carmen Garcia la 5a i 6a respectivament]