El president Carles Puigdemont no convoca eleccions i demana al Parlament que doni resposta al 155

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, no ha convocat eleccions autonòmiques com s’havia especulat des de mig matí. Finalment ha optat per traslladar al Parlament la decisió sobre la resposta que es dóna a l’Estat espanyol per la imminent aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola. Ha estat un dia convuls farcit d’anades i vingudes al Palau de la Generalitat.

S’ha passat d’un convenciment que es proclamaria la DUI a una hipotètica convocatòria d’eleccions que ha indignat bona part del moviment independentista.Puigdemont ha recuperat la DUI en veure que el govern espanyol mantindria el 155 encara que es convoquessin eleccions.

Aquesta tarda Junts pel Si i la CUP han demanat al ple del Parlament, com a resposta a l’article 155, aplicar el mandat democràtic de l’1 d’octubre on el sí a la independència es va imposar amb el 90 per cent dels vots.Es preveu que aquest divendres el ple voti si dóna suport a la Declaració d’Independència. Paral·lelament el Senat donarà llum verd a l’aplicació de l’article 155.