El president i fundador del Grupo Indukern, Premi a la Trajectòria Empresarial dels Premis Cambra 2023

El president i fundador del Grupo Indukern,  José Luís Díaz-Varela, rebrà el 27 d’abril, en el marc dels Premis Cambra 2023, el Premi a la Trajectòria Empresarial, en un acte presidit per la consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas. Amb aquest guardó es reconeixen les fites empresarials assolides pel Grupo Indukern i la seva vinculació a Terrassa amb Kern Pharma, el 3r laboratori d’Espanya en unitats venudes i una de les principals plantes farmacèutiques. Alhora es ret homenatge a la capacitat de treball, afany de superació i tarannà en constant emprenedoria de Díaz-Varela.

A més del Grupo Indukern, Díaz-Varela és creador de més d’una cinquantena d’empreses en diversos sectors i ha estat pioner en la internacionalització. El Grupo Indukern compta amb filials a 13 països, amb 1.200 treballadors, i va estar format, fins al març de 2001, per tres empreses principals, Indukern (distribució química), Calier (laboratori veterinari) i Kern Pharma (laboratori farmacèutic). Actualment, el grup es focalitza en l’anomenat One Health, amb el propòsit de treballar per a una sola salut amb les seves companyies farmacèutiques: Kern Pharma i Calier.

La vinculació a la demarcació de la Cambra de Comerç Terrassa es concreta en Kern Pharma, instal·lada a Terrassa des de l’any 1999 i que, en aquests anys, ha esdevingut un dels laboratoris líders del sector dels genèrics a Espanya. L’empresa començava fa vint-i-quatre anys a la ciutat de Terrassa amb 104 empleats i, actualment, ja supera els 870 col·laboradors. En el decurs d’aquests anys, les instal·lacions de Kern Pharma han experimentat un important creixement i actualment se situa al capdavant de les plantes farmacèutiques a tota Espanya, cosa que ha impulsat la innovació i el desenvolupament industrial de Terrassa.