El Pressupost Municipal 2021 creix a 219’44 milions d’euros

El Pressupost Municipal elaborat per l’equip de govern de cara al 2021 serà de 219 milions d’euros, el que significa un creixement de l’1’08% respecte el 2020. Són xifres que el primer tinent d’alcalde, Isaac Albert, ha presentat aquest divendres a la tarda en audiència pública telemàtica. Albert ha definit el pressupost com a realista i ambiciós a la vegada, destacant també que és únic, perquè, a diferència del de l’any passat, ja s’ha planificat tenint present la situació de pandèmia. En aquest sentit, els objectius dels comptes són afrontar les necessitats del dia a dia tenint en compte aquesta pandèmia, garantint la sostenibilitat econòmica i també pensant en el futur, tant per evitar hipotecar els següents pressupostos com en accions com les millores d’equipaments esportius de cara al Mundial de Hockey del 2022.

Albert també ha recordat que normalment el pressupost del segon any de govern municipal és el més important de qualsevol mandat, perquè ja ha deixat enrere els compromisos del consistori anterior i pot treballar a llarg termini pensant en els dos exercicis següents. En aquest cas, però, s’hi afegeix l’excepcionalitat d’haver de lluitar contra la incertesa generada per la covid-19.

Segons Albert, encara que afrontar la crisi de la pandèmia suposa una despesa més elevada i un descens d’ingressos de 6’5 milions d’euros, en aquest nou pressupost l’Ajuntament disposarà de 12’5 milions d’euros de recursos extraordinaris. Aquí hi entren els 7’5 milions d’euros de superàvit que aquest any el govern espanyol sí permetrà utilitzar als ajuntaments, a diferència de l’any passat. En fiscalitat, l’equip de govern ha optat per mantenir mesures com la suspensió de la taxa de les terrasses de la restauració i l’exempció de la taxa de residus d’activitats econòmiques als negocis que hagin hagut de tancar per les mesures anticovid-19.

En la distribució per àrees, més de la meitat del pressupost es destinarà a Territori i Sostenibilitat, 116 milions d’euros. Segueixen, a molta distància, Economia, Finances, Serveis Generals i Govern Obert amb 40 milions d’euros i Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat amb 30.

L’equip de govern portarà aquest pressupost a l’aprovació del ple el 22 de desembre. A més d’aquesta audiència pública, on Albert ha respost algunes preguntes dels egarencs que hi han participat, l’equip de govern preveu presentar els comptes als consells de districte la setmana vinent.