El pressupost municipal per al 2018 puja prop d’un 5 per cent més que l’any passat

L’Ajuntament destina 217,4 milions d’euros, un 4,81 més que l’any passat al pressupost municipal consolidat per al 2018, i que inclou les empreses municipals. El pressupost incloses les inversions puja als 195,4 milions, un 4,97 per cent més que el 2017. I el pressupost de despesa corrent és de 183 milions, un 4,84 per cent més. Aquesta proposta de l’Equip de Govern comptarà amb l’abstenció dels tres grans grups a l’oposició i per tant es preveu que el projecte de pressupostos s’aprovi en el ple extraordinari d’aquest dijous.

Segons l’alcalde aquest projecte de pressupostos vol avançar en els grans objectius de ciutat que és la creació d’ocupació, avançar en els drets socials, millorar l’espai públic i la reorganització de l’administració local, més adaptada a les necessitats actuals. Justament en el capítol d’ingressos l’Ajuntament compta amb 12 milions d’euros per la formació dels treballadors en atur, la millora de les prestacions socials, de l’espai públic i l’organització municipal.

Uns pressupostos necessaris per la ciutat malgrat arribin amb retard i que superen totes les incerteses polítiques del país. Vega es queixa de que 7,1 milions d’euros estan intervinguts per l’Estat i reivindica l’autonomia local en una administració sanejada com la de Terrassa, per gestionar sense ingerències els ingressos i les despeses.A l’acció social, l’Ajuntament hi destina 2 milions d’euros que han de donar resposta a les necessitats de la ciutat.

També es destina 1 milió d’euros a l’anàlisi estratègic de la ciutat del futur, com a la revisió del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, el POUM, que es preveu tenir una diagnòsi definitiva coincidint amb l’acabament del mandat el 2019. Es tracta, segons Vega d’una proposta de pressupostos rigurosa i realista que s’anirà adaptant a la realitat segons les necessitats. Uns números que permeten mantenir la solvència de l’Ajuntament i la seva sostenibilitat.