El pressupost per al 2022 es debatrà el dia 19, malgrat els dubtes que genera la nova plusvàlua

215’73 milions d’euros de pressupost ordinari, una mica més de 19 milions en inversions i 45 milions per a les societats municipals, formen un pressupost consolidat de l’Ajuntament de Terrassa per al 2022 que supera els 280 milions d’euros.

Són les grans xifres que s’elevaran al ple del proper dia 19 i que s’han donat a conèixer en una comissió informativa extraordinària d’aquest dijous al matí.

Els comptes municipals ja s’haurien d’haver debatut fa uns dies, conjuntament amb les ordenances, però la sentència del Tribunal Constitucional anul·lant la fórmula de càlcul de la plusvàlua va posposar sessió. Ara que el Govern Espanyol ha dictaminat com calcular-la novament (hi ha dues maneres i el contribuent pot decidir quina li és més favorable), el tràmit es reprèn.

L’equip de govern municipal ha explicat a l’oposició que els comptes  per a l’any que ve mantenen la previsió d’ingressar 12 milions d’euros per aquest concepte tot i que creuen que, finalment seran uns 8 milions, un 25% menys.

L’executiu local ha decidit contemplar la partida màxima per si el mercat evoluciona molt favorablement o per si arriben fons de compensació de l’Estat. En paral·lel, algunes partides estaran aturades, no disponibles, i s’anirien alliberant a mesura que arribin els recursos.

El tinent d’alcalde de Serveis Generals i Govern Obert, Isaac Albert ha afirmat que és millor tenir un pressupost aprovat i retingut a no tenir-ne o a treballar amb el del 2021 prorrogat.

Els grups municipals de l’oposició han plantejat molts dubtes sobre la nova manera de calcular la plusvàlua i l’impacte que representarà a les arques municipals però el govern creu que això formaria part d’un altre debat, el de les ordenances. Hi ha un termini de 6 mesos per actualitzar-les.

Els vots de l’equip de govern han estat suficients per aprovar elevar al ple l’aprovació inicial dels pressupostos.

Comissió Informativa ExtraordinàriaComissió Informativa Extraordinària 3Isaac AlbertPlusvàlua 1