El preu de l’habitatge usat s’estabilitza en els 2.018,90 euros el metre quadrat

A finals d’any el preu de venda de l’habitatge usat se situa a Terrassa en poc més dels 2.000 euros el metre quadrat (2.018,90). Una mica per sota de la mitjana de preus del trimestre anterior i pràcticament el mateix que a finals del 2022. Amb aquesta evolució queden absorbits els increments experimentats durant tot el 2023, en els primers trimestres del qual es troben els tres màxims històrics d’una sèrie de dades que arranquen el 2016.

En l’àmbit central de la ciutat, la diferència de preu entre barris se situa per damunt del 20 per cent que té el Segle XX, i arriba al 25 per cent a Ca n’Aurell i el Centre. A mesura que ens distanciem del centre això comporta un descens gradual del preu que arriba a una baixada negativa del 26 per cent a Ca n’Anglada i fins al 22,3 per cent negatiu en el conglomerat de Can Jofresa, Guadalhorce, Can Palet II, Xúquer i el Polígon Industrial de Santa Eulàlia, al sud de la ciutat.

Pisos Preu Habitatge 2023 Pisos Preu Habitatge 2023 2

Pel que fa al lloguer, el preu mitjà de l’oferta d’habitatge se situa en els 12,68 euros el metre quadrat, un creixement trimestral del 9 per cent que dona continuïtat al creixement vertiginós de l’índex del tercer trimestre de l’any que va ser de l’11,4 per cent. Per tant, l’increment acumulat en aquests darrers 6 mesos és del 21,4%.

En l’habitatge de lloguer, i a causa de la poca oferta, és difícil trobar un clar patró de la variació del preu a causa de la distribució territorial, la centralitat i l’accessibilitat. En aquest darrer trimestre de l’any les diferències de preus més elevats són als barris a tocar del Parc de Vallparadís amb un 17,9 per cent en el conjunt de barris de l’Antic Poble de Sant Pere, Vallparadís, Cementiri Vell i Plaça Catalunya-Escola Industrial, fins a un 22,7 per cent al barri de Can Palet.

D’aquesta manera l’any es tanca establint un nou màxim en una sèrie de dades que reflexa l’evolució del preu en el mercat de l’habitatge en lloguer a la ciutat dels darrers 8 anys.