El preu dels busos es congelarà un any més

El preu de l’autobús es congelarà un any més. Pujar als vehicles de TMESA costarà, doncs, el mateix que aquest 2021 per al bitllet senzill i els títols socials. El bitllet senzill valdrà 1,45€; la T25 18,10€; i la T-Blanca seguirà amb la mateixa tarifa que fins ara segons el nivell de renda: 5, 10, 15 o 20 euros.

Aquesta congelació de tarifes està emmarcada un sensible descens de viatges als autobusos municipals. La previsió de l’Ajuntament a principis d’any és que s’acabés el 2021 amb més d’11 milions de viatges i la realitat és que no s’arribarà als 10 milions. Això es tradueix amb un bitlletatge també inferior al previst i que ara s’haurà de compensar amb una aportació extra de 2,3 milions d’euros.

Qui no es quedaran congelats seran els pàrquings públics, que encariran la tarifa segons l’IPC. Pujaran un 4% els aparcaments de Dr.Robert, Plaça Vella i Raval de Montserrat i un 5,4% el de la plaça del Vapor Ventalló, Lluís Companys, Avinguda Barcelona, plaça del Progrés i Primer de Maig.

Les sancions a l’Illa de Vinants, en pausa
D’altra banda l’ajuntament està estudiant posposar les sancions a l’Illa de Vianants a aquells vehicles sense distintiu. El motiu és que la distribució de les targetes als veïns que les han demanat està anant més lenta del previst i, el més probable, és que moltes no arribin abans de l’1 de gener, que és quan està previst que la policia comenci a sancionar. Fins ara un 50% del cens que viu a les illes de vianants han demanat les targetes que els permetrà circular per les àrees restringides.