El primer Cinefòrum per la Igualtat debat la discriminació per raó de sexe i orígen

Comença una nova edició del Cinefòrum per la Igualtat amb la projecció al cinema Catalunya de la pel•lícula Fàtima de Philippe Faucon. Es tracta d’un cicle de cinema amb debat posterior inclòs, organitzat pel Servei de Polítiques de Gènere i amb la col•laboració transversal de fins a cinc departaments de l’Ajuntament.

L’acte d’aquest dimarts ha comptat amb la moderació del debat d’una experta acostumada a denunciar les situacions de discriminació que pateixen moltes persones. En aquest cas les dones immigrants que treballen en les feines de casa. Fàtima, la pel•lícula que s’ha pogut veure aquest dimarts aborda els drets i les dificultats de les dones que es dediquen a les feines de la llar o a la cura d’altres persones, posant l’èmfasi en les dones que treballen en el sector i són d’orígen estranger.

La quinzena edició del Cinefòrum arriba havent treballat a escoles i entitats el dret a no patir discriminacions des de tots els àmbits socials, tenint en compte la complexitat que hi ha darrera cada desigualtat. Dins el Cinefòrum i fins el mes de novembre es projectaran 6 pel•lícules que aborden la discriminació a la Justícia, per raons sexuals o per malaltia, entre d’altres tipus de desigualtats.