El primer mes amb l’efecte coronavirus deixa gairebé un 5 per cent més d’aturats a Terrassa

Com era de preveure la paralització de l’activitat econòmica deguda al confinament pel coronavirus ha afectat  el mercat de treball. A Terrassa el nombre de persones sense feina ha crescut en 686, un 4,87 per cent, i avui la llista de l’OTG té 14.783 noms i cognoms. Amb aquesta important crescuda la taxa d’atur torna a arribar al 13 per cent. Les dades del Departament de Treball no inclouen les persones afectades per Expedients de Regulació d’Ocupació Temporal. En els darrers dotze mesos l’atur local ha crescut en 476 persones, un 3,33 per cent.

Al conjunt del Vallès Occidental l’increment de la desocupació és una mica superior que a Terrassa, d’un 5,23 per cent. Avui hi ha 52.680 persones sense feina, 2.619 mes que al febrer. La taxa comarcal es de l’11,7 per cent. En un any hi ha 2.308 persones més sense feina, un 4,58 per cent d’increment.

L’atur ha pujat a tots els municipis, excepte a Sant Llorenç Savall amb dues persones menys sense feina. Després de Terrassa on mes puja en valors absoluts és a Sabadell en 460, Rubí en 409, Sant Cugat en 171 i Cerdanyola en 133. La taxa mes alta és a Badia amb vora un 18 per cent i la més baixa a Matadepera, que no arriba al 5.

La Cecot considera que les dades de l’atur de març no son comparables a cap període anterior, ja que l’impacte del coronavirus és nou, desconegut i continuarà els propers mesos. Al mateix temps alerta que la recuperació de l’activitat econòmica i el consum un cop acabi el confinament serà lenta.

La patronal proposa que administració, patronals i sindicats s’anticipin a la definició de mesures i polítiques d’ocupació com l’extensió del teletreball i defineixin quins perfils professionals seran necessaris en un futur immediat.

Per la seva part el sindicat Comissions Obreres alerta que les persones treballadores en condicions més precàries són les més perjudicades per la crisi sanitària i la paràlisi econòmica.