El Procicat anuncia noves restriccions imminents per quinze municipis de la comarca

El govern català, a través del Procicat, ha decretat noves restriccions per 15 dels 23 municipis del Vallès Occidental, entre ells Terrassa, Sabadell, Rubí i Sant Cugat per frenar els contagis de Covid-19. Entraran en vigor quan es publiquen al Diari Oficial de la Generalitat, previsiblement aquest dimecres, i s’aplicaran durant quinze dies.

D’entrada es demana que la gent només surti de casa quan sigui indispensable i que es redueixi l’activitat social. Es manté, això sí, la limitació de 6 persones fins i tot en trobades familiars.

A l’hosteleria i la restauració l’aforament màxim serà del 50 per cent tant a dins com a fora i s’haurà de fer sempre en taula, quedant la barra eliminada. Els locals podran ser oberts fins la 1 de la matinada.

Pel que fa a activitats culturals l’aforament màxim es del 70 per cent tant a l’interior com a l’exterior, i en les esportives del 50 per cent, igual que en les cerimònies religioses, inclosos casaments i funerals. Als comerços serà l’equivalent a 2,5m2 per persona.

Als centres de treball no hi ha mesures concretes. Sí que es demana que es potencïi el teletreball, que es reforci la neteja i que es respectin les normes mínimes de prevenció.

A banda d’aquests mesures més especifiques per la comarca, el govern català prepara un nou paquet pels propers dies.

Vuit municipis de la comarca s’escapen d’aquestes restriccions: Rellinars, Vacarisses, Ullastrell, Gallifa, Sant Llorenç Savall, Palau-Solità, Santa Perpetua i Montcada.