El PROCICAT suspèn l’oci nocturn a tot Catalunya

El PROCICAT ha confirmat la suspensió de l’obertura al públic de discoteques, sales de ball i sales de festa. També queden suspeses les activitats musicals amb pistes de ball en altres espais diferents, com poden ser les carpes d’estiu que s’habiliten a molts municipis. Salons de joc, bingos i casinos sí que podran obrir, però amb l’obligació de tancar a mitjanit. La decisió afecta el conjunt del país i té com a objectiu frenar l’augment de rebrots de la Covid-19, després que s’hagi detectat que part important del recent augment de casos prové d’activitats i trobades socials en l’àmbit de l’oci nocturn.

La suspensió entra en vigor demà, dia 25, amb un termini previst de 15 dies. El PROCICAT recorda que els ajuntaments seran els encarregats de les funcions de vigilància, inspecció i control del compliment d’aquestes mesures. Els establiments que les incompleixin seran sancionats.

A més, als municipis amb més positius pel nou coronavirus a l’Alt Empordà, el Segrià i l’àrea metropolitana de Barcelona, els bars, restaurants, terrasses i bars musicals també hauran de tancar a la mitjanit. No és, però, el cas de Terrassa.