El professor de la UPC-ESEIAAT Miquel Sureda retransmet en directe l’aterratge del Perseverance a Mart

Aquest proper dijous, 18 de febrer, a les 21,30h. el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) organitza la retransmissió en streaming de l’aterratge a Mart del Perseverance, el vehicle rover de la NASA que va partir de la Terra amb destinació al planeta vermell el passat 30 de juliol.

La retransmissió anirà a càrrec de Miquel Sureda, professor de l’Escola Superior d’Enginyeria Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC); Guillem Anglada, astrofísic de l’ICE-CSIC; Mariona Badenas, astrofísica del MIT i Ignasi Casanova, científic planetari i professor i de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Camins, Canals i Ports de Barcelona (ETSECCPB) de la UPC.

Els espectadors de l’esdeveniment, que podran interactuar amb els experts, podran veure com el mòdul Persi intentarà frenar els 20.000km/h amb que entrarà Perseverance a Mart per deixar-lo sa i estalvi sobre la superfície marciana.

Els quatre experts que retransmetran en directe l’aterratge connectaran en directe amb Adriana Ocampo, directora del programa de ciencia de la NASA, amb Juan Antonio Vaquerizo y Jorge Pla, del Centro de Astrobiología (CSIC-INTA).

Aquest esdeveniment espacial que retransmet el CCCB és el tret de sortida de l’exposició “Mart, el mirall vermell” que reflexiona sobre el futur de l’espècie humana i la naturalesa de l’univers que habitem. La mostra es podrà visitar del 25 de febrer a l’11 de juliol.

Streaming de l’aterratge a Mart del Perseverance
https://t.co/I5ZKH8x8Lj?amp=1