Anella Verda

El Programa d’Educació per a la Sostenibilitat compta amb la participació de 8.500 alumnes

L’Ajuntament organitza una nova edició del Programa d’Educació per a la Sostenibilitat de Terrassa (PEST), que té lloc des d’ara i fins al maig, per proporcionar a les escoles els recursos necessaris per respectar el medi ambient.

Enguany, hi participaran gairebé 8.500 alumnes d’infantil, primaria i secundària, dels 51 centres de la ciutat que han sol·licitat, en total, 333 activitats. D’aquestes, 303 estan pensades pels cicles d’infantil i primària, i les altres 30 per a secundària.

L’objectiu del PEST és fomentar l’educació per a la sostenibilitat entre el públic infantil i juvenil per fer de Terrassa una ciutat saludable i respectuosa amb l’entorn.

El programa, que ja forma part del currículum escolar de la majoria dels centres de la ciutat, compta enguany amb la participació de 8.475 alumnes (7.575 d’infantil i primària i 900 de secundària) de 51 centres escolars, dels quals 40 són d’educació infantil i primària; sis de secundària i cinc d’educació especial.

Aquests infants i joves s’implicaran en les 82 propostes didàctiques que s’ofereixen, de les quals 12 estan pensades per a l’etapa d’educació infantil, 43 per a la de primària i 27 per a la de secundària. Totes elles s’articulen en tres àmbits: tallers a l’aula, visites a les instal·lacions ambientals i activitats a l’Anella Verda.

Les novetats temàtiques d’aquest curs estan relacionades amb l’emergència climàtica, la biodiversitat urbana, la seguretat alimentària i el malbaratament i el consum responsable d’energia. En aquestes propostes també s’inclouen les cinc que ofereix l’Observatori de l’Aigua de Terrassa (OAT); les set de l’empresa municipal Taigua, i les tres de l’Agrupació de Defensa Forestal de Terrassa (ADF).

Avui se celebra el Dia Mundial de l’Educació Ambiental. Des del curs 2014-15, l’Ajuntament treballa en el PEST per fomentar la consciència mediambiental entre la comunitat educativa, ja que està dirigit a l’alumnat dels cicles d’infantil, primària i secundària, principalment. Amb tot, també inclou diferents activitats dirigides a entitats, associacions i altres col·lectius que s’imparteixen des d’ara fins al mes de juliol.