El Programa d’Educació per a la Sosteniblitat ofereix 82 propostes pel curs 2022-2023

Obert el període d’inscripcions pel Programa d’Educació per a la Sostenibilitat (PEST). S’ofereixen 82 propostes dirigides a l’alumnat dels cicles d’infantil, primària, secundària i batxillerat. Hi ha temps per apuntar-s’hi fins al 30 de setembre.

12 de les propostes didàctiques són per a l’etapa d’educació infantil, 43 per a primària i 27 per a secundària i batxillerat.

Totes elles s’articulen en tres àmbits: tallers a l’aula, les visites a les instal·lacions ambientals i les activitats que s’ofereixen a l’Anella Verda. La programació també integra les propostes que ofereixen TAIGUA, l’Observatori de l’Aigua de Terrassa (OAT), el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Occidental i l’Associació de Defensa Forestal (ADF). Totes aquestes activitats s’impartiran de gener a maig de 2023.

S’incorporen cinc noves propostes didàctiques: les activitats per descobrir la fauna urbana i el seu impacte en el medi, que es presenten amb el títol «La nostra petjada a l’entorn»; les que tracten la seguretat alimentària i el malbaratament i que porten per nom «No t’ho creguis tot! Falsos mites alimentaris»; les que informen sobre com estalviar energia i de quina manera cal interpretar una factura elèctrica, anomenades «Connecta’t al consum responsable d’energia» i, per últim, una activitat que incorpora la tecnologia per identificar, a parcs i jardins municipals, la flora i fauna urbana, i que es titula «Fem ciència ciutadana: descobrim la biodiversitat urbana».

Entre les activitats estrella que repeteixen figuren les plantades d’arbres per a l’alumnat de cicle superior de primària, secundària i batxillerat i que es faran durant el primer trimestre de 2023 a l’Anella Verda. El curs passat més de 350 alumnes de 5 centres van plantar 423 arbres entre pins, roures i alzines i 220 arbustos.

El programa es va posar en marxa el curs 2014-2015 per fomentar la consciència mediambiental entre l’alumnat i proporcionar eines i recursos al professorat.

A banda de l’oferta educativa, també s’inclouen 9 propostes dirigides a entitats, associacions i altres col·lectius que s’impartiran entre gener i juny de 2023.

Pest 4 Pest 3 Pest 2