Viurenatura Web

El programa d’excursionisme per a persones grans Viure la Natura torna amb 10 sortides fins a final d’any

L’Ajuntament de Terrassa torna a organitzar el programa d’excursionisme per a persones grans «Viure la Natura» després de gairebé dos anys sense poder fer sortides per la situació sanitària. El programa va arrencar el passat mes de març i inclou una desena de sortides fins al novembre.

Aquest dijous es realitza un itinerari, al que s’hi han inscrit 22 persones, per la serra de Picancel, al Berguedà, amb un recorregut d’11,28 km i un desnivell de 522 m.

Les primeres dues sortides de l’any s’han fet durant el mes de març, una a Sant Quintí de Mediona, Les Deus i Castell de Mediona; i una altra a Fussimanya, Sant Pere de Casserres i Pantà de Sau, amb un total de 63 persones participants.

La regidora de Gent Gran, Mónica Polo, s’ha mostrat molt satisfeta amb la resposta rebuda en les primeres sortides: “Demostra que la gent té ganes de tornar a fer activitats en comunitat». La regidora ha afegit: «Encara no s’omplen totes les places però abans de la pandèmia aquest programa era un dels que tenien millor acollida i estic convençuda que aviat les tornarem a omplir. Potser algunes persones han perdut l’hàbit o no saben que estem fent sortides altre cop, però vull animar tothom a apuntar-se, a gaudir del camp, de la muntanya i de la natura perquè això té molts beneficis per al cos i per la ment, i qualsevol persona que ho hagi fet ho sap perfectament».

Durant els propers mesos les sortides s’aniran succeint, a un ritme d’una o dues per mes, excepte al juliol i l’agost. En aquest programa, l’Ajuntament compta amb la col·laboració de tres entitats que s’encarreguen de l’organització tècnica de les sortides: Centre Excursionista de Terrassa, Excursionistes.cat i Club Muntanyenc de Terrassa. Totes tres entitats es van alternant al llarg de l’any, i el 23 de novembre hi ha una sortida de germanor coorganitzada per totes tres.

El programa Viure la Natura s’inscriu en la línia de promoció de l’envelliment actiu i saludable que impulsa l’Ajuntament de Terrassa. Les sortides permeten fer activitat física, estar en contacte amb la natura, conèixer la riquesa de l’entorn, i són també un espai de convivència i relacions entre les persones participants. Totes les sortides tenen un preu fixe, marcat per les ordenances municipals, de 14,75 euros, que inclou transport i assegurança.

Les persones interessades en participar a les sortides ho poden fer per telèfon (626 19 21 66, en horari de 10 a 13 h) o bé escrivint a gentgran@terrassa.cat. El programa complet de les sortides es pot consultar a https://www.terrassa.cat/viurela-natura i també es fa difusió de cada sortida a través del canal de WhatsApp
d’Activa el +60. Per donar-s’hi d’alta, cal omplir el formulari que hi ha a https://www.terrassa.cat/activa-el-60.