El programa d’ocupació Projectes Singulars ofereix un taller de robòtica gratuït per a infants

El Consell Comarcal du a terme una nova edició dels Projectes Singulars, un programa d’ocupació que organitza diferents activitats i accions socials i cíviques que reforcen les competències dels participants. El programa, en el que hi participen 150 persones, està dirigit a persones joves d’entre 16 i 29 anys de tots els nivells formatius, no ocupades i no integrades en els sistemes d’educació o formació.

Una d’aquestes activitats serà un taller de robòtica per a infants, en col·laboració amb la iniciativa pedagògica d’activitats tecnològiques i d’emprenedoria TBKids. En aquest taller, els i les joves participants del projecte Singulars seran monitors i oferiran una sessió gratuïta de robòtica a nens i nenes de 6 a 8 anys. L’activitat es farà al Casal Torreblanca de Sant Cugat del Vallès a les 17:30h del proper dimarts 22 d’octubre.

Entre les altres activitats que portarà a terme el Projecte Singulars hi ha una campanya de donació de sang, una recollida solidària de joguines, la participació al gran recapte d’aliments o una recollida de plàstics al Parc Natural de Collserola. Aquestes es faràn amb la col·laboració de diferents entitats, com l’Akademia de Sabadell, Fridays for Future, el Voluntariat per la Llengua, la Residència d’avis Can Vargas i l’entitat Proud LGTBI Ripollet, entre d’altres.

L’objectiu d’aquest projecte és fomentar les vocacions Industrials entre els joves i reforçar l’ocupabilitat d’aquestes persones joves a través de formació teòrica i pràctica, amb activitats d’orientació i inserció laboral i tutorització individual. En total s’ofereixen 200 hores teòriques i 80 hores pràctiques de diversos àmbits, a divuit municipis del Vallès Occidental.