El programa educatiu per a la Sostenibilitat incorpora una Scape Room de residus

El nou Programa d’Educació per a la Sostenibilitat previst per aquest curs 2018-2019, arriba amb vocació de sensibilitzar a tota al comunitat educativa sobre la importància de preservar el medi ambient. El programa incorpora aquest curs, 80 activitats adreçades als centres educatius, des d’escoles bressol fins al Batxillerat i la Formació Professional, tot i que també recull noves propostes adreçades a la ciutadania en general.

Les principals novetats d’aquest any és l’oferta de propostes per conèixer l’Anella Verda i la biodiversitat del nostre entorn. També hi ha activitats relacionades amb el soroll, la contaminació atmosfèrica, el canvi climàtic, l’agricultura ecològica i els horts urbans. I propostes educatives de llarga durada com la participació en la Xarxa d’Escoles per la Sostenibilitat actualment formada per 24 centres.

Entre les 80 activitats d’aquest any també destaquen 37 tallers a l’aula que incorporen per primera vegada un Escape room de residus o un altre sobre com obtenir llavors per a l’hort. També hi ha 17 visites a instal•lacions i equipaments ambientals, 3 activitats de natura i 2 relacionades amb el Parc Natural de Sant Llorenç. En el curs passat un total de 72 escoles públiques i concertades amb 11.664 alumnes, van participar en el programa d’Educació per la Sostenibilitat. De la resta de ciutadania hi van participar 275 persones i cinc entitats de la ciutat.

Les inscripcions per a l’àmbit educatiu per aquest any finalitzen el 17 de setembre mentre que les propostes dirigides a la ciutadania s’obriran al gener i es faran fins el mes de juny del 2019.