Casal D'estiu

El programa +Estiu proposa 29 casals i diverses activitats educatives per vacances

El programa +Estiu ofereix aquest any 2.050 places, en un total de 29 casals d’estiu, repartits pels 7 districtes de la ciutat. Les activitats comencen el 25 de juny, i presenten opcions per a tres, quatre i cinc setmanes, fins el 26 de juliol. Les organitzen 15 entitats de lleure de la ciutat amb suport municipal. 

Per la seva part, els casals de diversitat funcional també cobreixen alguns dies dels mesos d’agost i setembre. 

En tots els casos, les famílies que ho desitgin, poden escollir activitats fins a exhaurir les places disponibles. Les inscripcions es poden fer a través de les diferents entitats organitzadores.

Tots els casals giren entorn el lema Animals en extinció. L’objectiu és conscienciar sobre la protecció i defensa de les espècies protegides i del medi ambient. Els infants i joves participants es convertiran en exploradors i exploradores, que faran un recorregut pels diferents països per a descobrir que cada cop hi ha menys animals en certs punts del món, i que això passa perquè no cuidem bé el planeta.

Per tal de garantir l’accés de tots els infants i joves de Terrassa als casals, l’Ajuntament compta amb un sistema d’ajuts econòmics a través dels Serveis Socials. També existeixen diferents mecanismes d’inclusió de persones amb capacitats diverses i necessitats educatives especials. Així, hi haurà un total de 318 places destinades a aquest col·lectiu. 

Els casals comencen a les 9 del matí, ofereixen espai de menjador opcional i, alguns, disposen de torn de tarda. El preu del casal és de 56 € a la setmana, menjador i d’altres serveis a part.

Altres activitats educatives

A més de les activitats de lleure, el programa +Estiu inclou altres propostes de caràcter educatiu per juliol i agost amb l’objectiu de multiplicar les oportunitats educatives. La majoria de les iniciatives que es desenvoluparan en paral·lel als casals d’estiu formen part del Pla Educatiu d’Entorn (PEE) i compten amb finançament europeu a través del Pla de Millora de les Oportunitats Educatives. 

Entre les activitats programades, destaca la tercera edició del Campus Tecnològic orientat a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO amb necessitats específiques de suport educatiu. 

Igual que en edicions anteriors, continua el Curs de flotabilitat per a l’alumnat de 6è que no sap mantenir la flotabilitat a l’aigua i els Patis Oberts a diversos centres.

Per l’alumnat nouvingut de 6è de primària a 4t d’ESO que aquest curs ha assistit a aules d’acollida, hi haurà els Tallers d’acollida lingüística i cultura popular.

També dins del programa +Estiu, les AFAs de les escoles bressol municipals organitzen casals d’estiu per a les famílies usuàries d’aquests centres.

Finalment, el Museu de Terrassa organitza, ‘Passa l’estiu al Museu. L’aigua, un tresor ara i sempre’, amb cinc tallers d’una setmana de durada cadascun.