El programa LECXIT busca 15 nous voluntaris a Terrassa

Deu escoles de Terrassa, a més de biblioteques i entitats de la ciutat fa anys que participen al programa LECXIT, que té per objectiu impulsar l’èxit educatiu a través de la millora de la comprensió lectora. Alumnes de secundària passen, voluntàriament, una hora a la setmana amb nens i nenes de 4rt, 5è i 6è de primària. En aquest cas són estudiants de l’Institut Cavall Bernat amb alumnes de l’Escola Sant Llorenç, qui fan aquest acompanyament. Els ajuden a llegir i a comprendre el que llegeixen en un entorn relaxat i distès.

Després de deu anys la Fundació Bofill, que impulsa el programa, ha decidit avaluar per primera vegada el seu impacte a través de l’anàlisis de nous grups a les escoles Ramon y Cajal i Salvador Vinyals. És per això que busca 15 noves persones voluntàries que, fins el maig, dediquin una hora setmanal a un infant.

Els centres educatius trien aquells alumnes que necessiten una empenta per fer un pas endavant en la seva competència lingüística.

Els estudiants de secundària, per la seva banda, són voluntaris que fan una petita formació per tal de guiar els més petits. Amb el temps, la relació que s’estableix entre ells va més enllà de l’educativa.

A tot Catalunya hi ha gairebé 300 espais lèxics i 1.900 persones voluntàries. Els alumnes que participen al LEXCIT milloren les seves competències educatives a final de curs i, també, la seva participació a classe.